You are here: Home Companie Stiri ULMA Packaging investește în formarea profesională a elevilor din judetul Cluj

ULMA Packaging investește în formarea profesională a elevilor din judetul Cluj

2018-11-26 09:15

Inca din 2015, ULMA Packaging colaborează cu Liceul Tehnologic Aurel Vlaicu din Cluj Napoca în formarea profesională a elevilor care se vor califica în meseria de Operator maşini-unelte cu comandă numerică.

Inca din 2015, ULMA Packaging colaborează cu Liceul Tehnologic  Aurel Vlaicu din Cluj Napoca în formarea profesională a elevilor care se vor califica în meseria de Operator maşini-unelte cu comandă numerică.

ULMA asigură stagiul profesional şi oferă pe întreaga perioadă de pregătire:

  • O bursă lunară de 200 lei pentru fiecare elev, suplimentar bursei de 200 lei asigurată de stat.
  • Transport.
  • Analize medicale.
  • Echipament de lucru şi de protecţie.

Începând cu anul 2017, colaborarea cu Liceul Tehnologic Aurel Vlaicu s-a extins înfiinţându-se prima clasă de Operatori CNC în regim de învăţământ dual.

În 2018, am extins colaborarea pentru asigurarea pregătirii elevilor cu aceeaşi specializare şi pentru elevii înscrişi în prezent în clasa a IX-a.

Durata pregătirii este de 3 ani, în cadrul căreia se face tranziţia treptat de la acumularea cunoștinţelor teoretice înspre dobândirea abilităţilor necesare în activităţi practice. Astfel, pe parcursul celor trei ani, numărul orelor de pregătire practică este în creştere.

Anul I, cls. a IX-a:

Anul I

 

 

 

Anul II, cls. a X-a:

Anul II

 

 

 

Anul III, cls. a XI-a:

Anul III

 

 

 

În toate orele de practică, elevii sunt supervizaţi de către tutorii de practică desemnaţi de către companie.

Un număr de 10 elevi au avut, astfel, ocazia să cunoască companía ULMA Packaging, să acumuleze informaţii şi să se formeze în prelucrările mecanice prin operarea maşinilor unelte cu comandă numerică.

După absolvire, elevii vor avea posibilitatea să devină angajaţi ai ULMA Packaging, desfăşurându-şi astfel activitatea în cadrul echipei în care s-au format, cu scopul de a deveni autonomi in meseria in care s-au format.

Un prim succes consta in angajarea unui elev al promoţiei 2015-2018 care s-a integrat perfect în cadrul echipei ULMA, acesta fiind aproape independent în desfăşurarea activităţii.

Suntem conştienţi că formarea unui tânăr este un proces de durată. Pentru ULMA Packaging este o preocupare continuă formarea, dezvoltarea şi perfecţionarea angajaţilor, cât şi a elevilor în curs de formare, fapt pentru care dorim să încheiem colaborări şi cu alte licee tehnologice pe diferite specializări.