You are here: Home Companie Stiri ULMA Packaging deschide o nouă fabrică pentru activitatea de traysealing în Goribar (Oñati)

ULMA Packaging deschide o nouă fabrică pentru activitatea de traysealing în Goribar (Oñati)

2018-01-23 17:23

Cu o investiție de cinci milioane de euro, fabrica îndeplinește nevoile de producție ale activității traysealing, care și-a cvadruplat vânzările în ultimii patru ani.

Cooperativa Guipuzcoan ULMA Packaging, aparținând grupului ULMA, si-a mutat activitatea de fabricare a mașinilor tip traysealer intr-o fabrica recent deschisă din cartierul Goribar din Oñati (Gipuzkoa). Fabrica are o suprafață de 5.000 m2 repartizată pe două etaje - din care, 4.000 m2 sunt dedicati producției și restul birourilor - și poate fi extinsă în viitor pentru a include o suprafață de 4.000 m2.

Această nouă fabrică de producție, care a necesitat o investiție de cinci milioane de euro, răspunde nevoilor de creștere a activității de traysealing, care a cvadruplat vânzările sale în ultimii patru ani și a căutat să lase loc pentru noua gamă de produse axată pe asamblarea personalizată de masini tip traysealer. Creșterea rapidă a acestei activități, a avut ca rezultat o creștere semnificativă a echipei de oameni din acest domeniu de activitate. În ultimii ani, locurile de muncă legate de traysealing s-au triplat, trecând de la 30 la mai mult de 100 de persoane, răspândite în departamentul de propuneri, biroului tehnic pentru proiectarea mașinilor, achiziționarea și recepția diviziei de materiale și asamblarea mașinilor. Această creștere a contribuit, de asemenea, la crearea indirectă de noi locuri de muncă în companiile locale de furnizori.

Pe scurt,fabrica ULMA Packaging din Garibai (Oñati), care se afla la doar câțiva metri de noua unitate, și care găzduia până de curând activitățile de flowpack, termoformare și traysealing, a devenit prea mică datorită creșterii semnificative a acestor trei arii de afaceri in anii recenti. Strategia de promovare a activității de tip traysealing, care oferă resurse dedicate dezvoltării de noi produse și mașini, a fost foarte bine primită pe piață, ceea ce a însemnat o creștere puternică în ceea ce privește vânzările și a generat necesitatea unor noi spații de producție.

Noua fabrică oferă o capacitate de producție de aproximativ 400 de mașini pe an, cu opțiunea de a putea să extindă unitatea de productie în viitor datorită unei clădiri anexe deja achiziționate, care ar dubla capacitatea actuală. S-au instalat linii de asamblare pentru producerea de mașini de tip traysealer în zona de producție, pe baza unui model de management axat pe crearea unui flux de producție care să ofere o valoare maximă clienților, utilizând resursele minime necesare. A fost adăugat și un mic cazan auxiliar și un atelier de întreținere. Toate acestea au fost realizate prin aplicarea celor mai inovatoare tehnologii în ceea ce privește sustenabilitatea și consumul de energie, rezultând o fabrica eficientă din punct de vedere energetic. Construcția și transferul au fost finalizate într-un timp record de mai puțin de un an.

Această nouă unitate a oferit o soluție pentru creșterea activității de traysealing și a făcut posibilă creșterea capacității de producție, ținând seama de eventualele extinderi viitoare necesare. De asemenea, oferă spațiu pentru dezvoltarea activităților de flowpack și termoformare la fabrica Garibai, care a oferit o soluție globală la problema spațiului și reprezintă o îmbunătățire competitivă pentru întreaga afacere a ULMA Packaging.